Horoskop na duben 2023

V dubnu uvidíme první známky, že zasazená „semínka“ zakořenila.

Uvidíme-li něco hmatatelného, přijde úleva, že vynaložená energie se vyplatila. Vše, do čeho dáme energii, má šanci se ujmout a přinést plody. Nespěchejme a uvolněme se, ať tvoříme v lehkosti.

Již při úplňku ve Vahách 6. 4. 2023 v 6:34, který začne 4. 4. ve 23:51 a potrvá do 7. 4. 8:30 se projeví naše chuť žít, konat a vkládat energii do svých aktivit. Jsme-li vyrovnaní, máme chuť tvořit a rozdávat radost. Slunce se spojí se zraněným léčitelem Chironem v Beranu, který ukáže, jak jsme vyrovnaní se svými zraněními z dětství. Cítíme-li bolest, jsme jí stahováni, proto nežijeme, ale přežíváme. Zranění nás vede k duchovnímu růstu a poznání, že vlastní vůlí můžeme transformovat bolest v lásku. Mars v Raku nás hýčká, chlácholí a dopřává čas na regeneraci, abychom našli sílu vstát a otevřeli se životu. Co se stalo, nejde vrátit, ale budoucnost začínáme tvořit tady a teď. Otočme list a začněme psát novou kapitolu, ve které se hrdina vydává za láskou, aby nalezl harmonii, klid a mír na duši. Milovat se znamená nalézt vnitřní mír.

12. 4. se Slunce setká s Jupiterem v Beranu, který nám otevře nové možnosti. Kdo je odvážný, vydává se na svoji dobrodružnou pouť, na cestu za poznáním, na které nalezne lásku, pravdu a zmoudří. Vše, co podnikneme s radostí a poctivými úmysly, bude vítězné. Získáme vlastní zkušenosti, které nás rozvíjejí, jsou nepřenositelné a utváří naši osobnost.

18. 4. ve 3:09 vstoupí Luna do znamení Berana a 20. 4. 2023 v 6:12 se setká se Sluncem na konci tohoto znamení, čímž nastane druhé novoluní v Beranu (první 21. 3. 2023 v 18:22). Od tohoto okamžiku dochází k obratu, kdy až do července 2024 bude nejdříve probíhat úplněk ve znamení a teprve pak nastane novoluní. Tento nov, při kterém nastane zatmění Slunce, je druhou výzvou pro ty, co váhali anebo se opozdili. Každý držíme volant, kolo života ve svých rukou a na řidiči záleží, jaká bude jeho jízda. Nasměrujme jej tam, co chceme poznat, vidět a zažít. Můžeme zabloudit, narazit a udělat chybu, ale bez toho bychom nepoznali život. Život není bezchybný, ale učí nás poznávat a prožívat. Když stojíme na místě, můžeme se kochat, ale také uvedením do pohybu můžeme poznat různá místa a zákoutí. Naše energie chce být smysluplně využita.

20. 4. 2023 v 6:30 skončí novoluní v Beranu, Luna přejde do znamení Býka a v 10:14 ji bude následovat Slunce, jež v Býku pobude do 21. 5. V období Býka věnujme pozornost krásám přírody, která se probouzí a nezištně nabízí své zdroje. Pečujme o přírodu. Je-li zdravá, jsme zdraví i my. Když jí dáme pozornost, zklidní nás ve své náruči, nasytí náš žaludek a naplní zdravým vzduchem, čímž zesílíme na duchu. Jsme hříčkou přírody. Procesy přírody můžeme vidět venku, ale podobné probíhají v nás. Přijímejme duchovní výživu a uzdravujme se v náruči Matky Země, která o nás pečuje a obdarovává svými dary. Dávejme pozornost svému tělu a nabídněme svoji pomoc, zdroje a dary, kterými obohacujeme svět.

21. 4. se Merkur v Býku, který nás vede k řešení praktických záležitostí a zhmotňuje naše tvůrčí myšlenky, otočí a do 15. 5. bude retrográdní. Zklidnění mysli, přehodnocení priorit a hodnot a naslouchání tělu jsou nejdůležitější činnosti, které můžeme dělat. Když uklidníme mysl, uvědomíme si řeč svého těla a uslyšíme svoji duši.

24. 4. se Slunce v Býku spojí se Severním lunárním uzlem. Naše tělo je hlubokou studnicí moudrosti. Je v ní ukryto vše, co potřebujeme vědět a znát. Uvnitř nás je zdroj, který je tím pravým pramenem, jež máme najít, abychom z něho mohli čerpat. Vynesení jeho obsahu na povrch, tvoříme ze sebe, rozmotáváme karmické klubko a obohacujeme svět.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna