Horoskop na červen 2023

Červen nám připravil opět mnoho okamžiků, které s našimi životy mohou intenzivně zahýbat, a pokud chceme, tak i pozitivním směrem.

Červen je plných červených plodů, které dozrávají a svojí červenou barvou lákají k nakousnutí. I když můžeme narazit na červy, nenechme se odradit a zkusme další. Všechny plody nejsou takové, přestože jsou všechny stejně dobré.

3. 6. v 7:04 vejde Luna do Střelce a 4. 6. v 5:41 nastane v tomto znamení úplněk, který potrvá do 5. 6. 9:31. Dávejme si pozor, na co myslíme a co vypouštíme z úst. Přemýšlejme, co je za našimi slovy, co a proč říkáme. Slovo je projevená myšlenka a vše, co říkáme nahlas, zvědomujeme a také tím dáváme vnější svět, který na energii slov reaguje, do pohybu. Je-li naše mysl zištná, různými kličkami, mlžením a úmyslným zatajováním se zamotáváme a každá neupřímnost se časem projeví. Zatímco přímá a jasná mysl směruje naše kroky k vyřčenému cíli a čistota mysli a čistých úmyslů vede k vyřešení nedorozumění.

11. 6.  vstoupí Merkur do znamení Blíženců, čímž zesílí potřeba informací, výměny názorů a diskusí. Konverzace bude tak živá, že nebudeme vědět, jaká verze je ta pravá. Až 27. 6. přestoupí Merkur do Raka, budeme citliví na slova a dokážeme barvitě vylíčit své pocity a emoce. Dejme si pozor na citové vydírání a čtěme, co je mezi řádky.

11. 6. se Pluto na své retrográdní pouti přesune zpět do znamení Kozoroha, aby zde dokončilo obrodu mocenského řádu, zkostnatělých struktur a přežitého hierarchického systému, kterou tam v roce 2008 začalo. Do znamení Vodnáře znovu vstoupí společně se Sluncem a s nově nabytými zkušenostmi, vědomím a silou až 21. 1. 2024.

Od 17. 6. až do 4. 11. začne couvat znamením Ryb náš přísný učitel Saturn a od 30. 6. až do 6. 12. božský Neptun. Ryby rozpouští staré formy a omezení, které jsme si vytvořili, jež sami můžeme překonat, když na nich přestaneme lpět. Při retrográdním pohybu přemýšlejme, kde jsme na sebe přísní, proč se kritizujeme, co si nemůžeme odpustit a co si nechceme dovolit. Každému se uleví, když změní svůj postoj, přestane se bát a v důvěře se oddá životu. Jsme pod ochranou boží či Vesmíru a zkoušky a zkušenosti jsou součástí naší cesty k Bohu aneb k pochopení bezpodmínečné lásky. Přijměme život, nechme se jím obdarovat a s důvěrou jej žijme.

18. 6. v 6:36 nastane novoluní v Blížencích, které začne 16. 6. ve 3:46 a potrvá do 18. 6. 12:58. Je důležité umět naslouchat druhým, ale musíme se naučit poslouchat sebe a svou duši. Odpovědi jsou v nás anebo blízko nás. Vše, co nás obklopuje, s námi komunikuje. Rozvíjejme svoji intuici a naslouchejme svému vnitřnímu dítěti. Rozumíme-li mu, jsme v souladu se svojí duší a na své jedinečné cestě.

19. 6. vytvoří Jupiter v Býku harmonický aspekt se Saturnem v Rybách, kdy se učitelé spojují, aby se domluvili na našich lekcích. Pokud nám něco nevychází, ale chceme to dělat, nevzdávejme to, jen si dejme pauzu, abychom získali novou energii a chuť pokračovat. Když nás to nebaví, nedělejme to a zkusme něco nového a nepoznaného. Mějme odvahu vyzkoušet novou dovednost, abychom objevili, co nás baví. Vše je v pořádku a je na nás, co se chceme naučit a k jakému učiteli se přikloníme. 

21. 6. v 16:58 vstoupí Slunce do znamení Raka a Mars bude ve spojení s Černou Lunou ve Lvu. Čas prázdnin a dovolených začíná. Dopřejme si volno a dovolme si to, co si většinu roku nedovolíme. Strávíme-li ho tím, co nás baví, čas uběhne jako voda a přinese své plody. Věnujme čas svým dětem, i když to hned neocení. To přijde až zpětně a nám se to časem vrátí, ale nikdy se nám nemůže vrátit to, co jsme jim nedali. Pro děti je čas strávený s rodinou k nezaplacení a nikdo jim ho ničím nenahradí. Když zůstane naše vnitřní dítě nevyživené, vynucuje si pozornost a v dospělosti si podmiňuje. Každý vnitřní nedostatek se projevuje ve vnějším světě a na toto prázdné místo, které se celoživotně snažíme zaplnit, ukáže Černá Luna ve Lvu ve spojení s Marsem. Jsme-li nedosycení láskou, hledáme matku v matérii a honíme se za penězi. Potřebujeme-li její péči, hledáme ženský klín. Když si zvědomíme své dětství a vyneseme jej na světlo, můžeme pracovat a hrát si se svým vnitřním dítětem, které touží po lásce, pohlazení a pochvale. Važme si chvil strávených s dětmi, při nichž vyživujeme své vnitřní dítě. Hrajme si, smějme se a radujme se. Když se děti smějí, je ráj na zemi.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna