Horoskop na září 2023

V září se změny ve společnosti budou „přetřásat“, abychom zpomalili a uvědomili si, kam se společně ženeme, zkoncentrovali se a naši pozornost zaměřili ke světlu.

Září bude pod vládou retrogradity planet, protože 4. 9. se Jupiter přidá k ostatním společenským planetám, které již dříve nabraly zpětný chod (1. 5. Pluto, 17. 6. Saturn, 30. 6. Neptun, 23. 7. Chiron a 29. 8. Uran) a až do Silvestra bude couvat znamením Býka.

Svoji retrográdní pouť naopak ukončí Venuše, která od 4. 9. půjde znamením Lva přímo a 15. 9. ji bude následovat Merkur v Panně. Každý sám můžeme svojí tvořivostí, prací na sobě a změnou myšlení přispět, abychom se cítili dobře. Podělme se o to, co nás nic nestojí, jako jsou úsměv, vřelost a srdečnost a laskavými slovy obohacujme, uzdravujme a posilujme nejen svoji mysl.

6. 9. se Slunce spojí s retrográdním Merkurem v Panně a Jupiter v Býku je bude podporovat (přesné spojení Slunce s Jupiterem nastane 8. 9.). Ten, kdo vidí světlo, věří a neztrácí naději. Víra nás pozvedá, abychom šli za světlem a mohlo se dít to, v co věříme. I když se nám v mysli rodí černé myšlenky, nechme je odejít a nahrazujme je těmi světlými. Mysl potřebuje zaměstnat, a když se bude bavit tím, co nás baví, bude spokojená.

13. 9. v 7:18 začne novoluní v Panně, které vyvrcholí 15. 9. ve 3:39 a skončí večer v 19:45. Slunce s Lunou budou v opozici na Neptuna v Rybách (přesný aspekt 19. 9.) a harmonicky budou podporováni Uranem v Býku (přesný aspekt 16. 9.) a Plutem v Kozorohu (přesný aspekt 21. 9.). Nenechme se oklamat planými sliby a ošálit sladkými řečmi. Když někdo něco slíbí, ještě neznamená, že to dodrží. Nejsou to slova, ale činy, které hovoří. Proto důvěřujme, ale také prověřujme. S retrográdními planetami můžeme usnout na vavřínech a může se nám zdát, že se nic neděje, ale pod povrchem se toho děje moc. Tam skutečná moc sílí a zapouští kořeny. Pracujme na sobě, očišťujme své kořeny a s důvěrou zapouštějme to, co se má ujmout a vzejít.

23. 9. v 8:50 vstoupí Slunce do znamení Vah, které nás učí vztahovat se a vyvažovat. Každý jsme vůdcem, který vede své kroky tam, kde chce být. Těmi se dostáváme k lidem, od kterých získáváme zpětnou vazbu. Oni nám zrcadlí naše hodnoty, které můžeme přehodnotit a proměnit tím své vztahy. Když oceníme, co je skutečně důležité a budeme si vážit vnitřních hodnot, někteří se z našeho života přirozeně odpojí, aby se jiní, kteří jsou na stejné frekvenci, mohli připojit. I když to mnohdy může bolet, děje se to proto, aby každý mohl nalézt vlastní štěstí a najít partnera, se kterým mu to bude ladit. Jsme-li na stejné frekvenci, slyšíme jeden druhého. Když jsme sladěni, rozumíme si a společně užíváme sladkosti života.

29. 9. ve 2:17 vejde Luna do Berana a v 11:57 nastane úplněk v tomto znamení, který potrvá do 1. 10. 3:18. Během něho bude vládce úplňku Mars ve Vahách v blízkosti Jižního Lunárního uzlu (přesný aspekt 4. 10.) a v neharmonickém aspektu s Plutem v Kozorohu (přesný aspekt 9. 10.) a v harmonickém aspektu s Venuší ve Lvu. Naše vztahy se odvíjí od toho, jaký máme vztah sami k sobě. Když si vážíme sebe, dokážeme si vymezit hranice. Jsme-li ve vztahu sami sebou, jsme pravdiví a vytváříme opravdové vztahy. Narovnávejme vztah k sobě, nebojme se ozvat a nestyďme se za svůj názor. Ukazujme, co se nám líbí, co nás baví a dejme najevo své pravé hodnoty. Sebeláska je podmínkou zdravého vztahu.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna