Horoskop listopad 2023

Listopad nás učí, že každý pád má svůj důvod a je důležitou součástí životního cyklu.

Když spadneme, svoji pozornost stáhneme k sobě, abychom si zvědomili sebe a svoji energii zaměřili na to podstatné, které není venku, ale v nás. Dokážeme-li v sobě najít sílu a vůli vstát, znovu se postavíme na vlastní nohy. Tímto procesem zesílíme a nabereme zkušenosti, kterými rosteme a moudříme. Proto upadnutí není ostudou, ale časem sebepoznání a sebeuvědomění.

4. 11. se otočí Saturn v Rybách, který byl od 17. 6. retrográdní, a vracel nás ke starým a nedořešeným záležitostem. Všechny zkoušky, které nám do života přichází, nám přináší zkušenosti. Možná jsme některé nezvládli tak, jak bychom si představovali, ale dokud se budeme trápit pro to, co se stalo, zůstáváme v minulosti a nemůžeme začít znovu a jinak. Poprosme, aby nám bylo pomoženo a odebráno to, co nás tíží. Nechme rozpustit minulost a s důvěrou se oddejme životu. Život nemůžeme ovládat. On sám ví, co je pro nás nejlepší a jsme-li připraveni, ve správný čas nám přinese to, co je s námi v souladu. Nevyhýbejme se životu, ale plujme na jeho vlnách.

13. 11. v 10:27 nastane novoluní ve Štíru, které začne 11. 11 v 19:39 a skončí 14. 11. ve 3:23. Slunce s Lunou se potkají s Marsem ve Štíru a vytvoří opozici na Uran v Býku. Tuto výbušnou energii pomáhá konejšit Neptun v Rybách, jehož přesný aspekt se Sluncem nastane 17. 11. Nenechme se vyprovokovat, okouzlit a ošálit vnějšími pozlátky, ale stáhněme své smysly dovnitř. Zkoncentrujme se a zaměřme se na světlo v sobě, které můžeme ukázat světu. Když uděláme patřičné změny u sebe, dojde k transformaci, která nás posune na vyšší úroveň a uvolní naše nadání. Uvnitř nás je obrovská síla, která chce být smysluplně využita. Neničme sebe ani druhé, ale použijme svoji sílu k tvoření. Ukažme, co krásného se v nás skrývá a utváří krásný svět.

22. 11. v 15:03 vstoupí Slunce do znamení Střelce, kdy v čase ubývajícího světla budeme mít čas a touhu zabývat se hledáním světla a toho, co nám dává smysl a rozšiřuje naše obzory. Otevírejme se životu, studujme to, co nás posouvá, naplňuje, dává nám nadhled a jiný pohled a uvědomujme si, v co věříme. Víra nás pozvedá, dává nám křídla a naději. Máme-li naději, můžeme události uvést do děje a tím posunout dějiny.

K tomu nám může pomoc Mars, který 24. 11. vstoupí do znamení Střelce a pobude zde až do konce roku. Naše vůle a naděje se propojí a budeme „nadzvedáni ze židlí“ a poháněni, abychom udělali něco pro lepší budoucnost a uvedli nové ideje v život. Nenuťme druhé, ale sami se snažme rozdávat světlo, víru a naději. Každý sám se musí obrátit ke světlu a spatřit jej, aby mohl ze sebe dávat to nejlepší.

27. 11. v 10:16 nastane úplněk v Blížencích, který začne již ráno v 1:40 a skončí 29. 11. v 7:54, kdy Slunce a Luna vytvoří neharmonický aspekt na Saturn v Rybách a harmonický aspekt na Pluto v Kozorohu. Život není jednoduchý, ale sami si jej komplikujeme, když se snažíme vše ovládat a řídit. Strachy, nejen o přežití, narušují přirozený rytmus, brzdí plynulý tok a dělají vše horší, než to ve skutečnosti je. Myšlením a pocity, jež jsou propojené, máme jen omezené vnímání světa a v této omezenosti děláme vše pro to, abychom získali pro sebe výhody, které mají za následek různé nehody či neshody. Povolme opratě a dovolme životu, aby sám nerovnal to, co jsme svými strachy, kontrolami a omezeními vychýlili a uvedli do nerovnováhy.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna