Horoskop prosinec 2023

Prosinec je časem návratu světla, jehož záři můžeme spatřit právě ve tmě, v čase dlouhých nocí.

Každý z nás jsme světlem, které sami nevidíme, ale svítíme jím na cestu a ozařujeme druhé. To, co projektujeme, vytváří náš obraz světa a to, co vysíláme, se nám vrací. Vše má svůj božský záměr a načasování. Nebojme se a poprosme o světlo. Světlo je dar, který nám byl dán. Jsme jeho nosiči. Rozdávejme své světlo, které jako plamen hoří v nás.

8. 12. vytvoří Slunce harmonický aspekt s Chironem v Beranu, který je od 23. 7. retrográdní a teprve 27. 12. se otočí do přímého směru. Nejdříve musíme zmoudřet pochopením svých životních zkušeností a uvědomit si, kdo a kým jsme, abychom si vyléčili svá zranění a traumata. Známe-li lék, který nám pomáhá, dokážeme s pokorou a soucitem ukázat cestu podobně zraněným. Každý si však musíme pomoc sám. Nikdo jiný nás nemůže vyléčit, protože zranění jsou naše a naše cesta k moudrosti je jedinečná.

13. 12. v 00:31 nastane novoluní ve Střelci, které začne 11. 12. ve 12:11 a skončí 13. 12 v 16:32. Slunce s Lunou vytváří neharmonický aspekt s Neptunem v Rybách (přesný aspekt 17. 12.) a harmonický aspekt se Severním Lunárním uzlem v Beranu (přesný aspekt 15. 12.). Nejsou to představy a sny, které proměňují situace, ale naše konání a činy, které hovoří za nás a mění skutečnosti. Vše, co děláme s čistým zápalem, otevřeným srdcem a dobrou vírou má naději a je úspěšné. Přestaňme snít a vydejme se za svými sny.

22. 12. ve 4:28 vstoupí Slunce do Kozoroha, který nás učí, že máme zodpovědnost za to, co děláme stejně jako za to, co neděláme. Když něco neděláme, máme malou naději, že se to stane. Pokud něco děláme, záleží na tom, jakou energii do činnosti vkládáme. Když nám na něčem záleží, dáváme do toho jinou energii, než když nám na výsledku nezáleží. Jsme-li urputní, dokážeme svojí přehnanou snahou pokazit více, než když tvoříme s lehkostí a uvolněností. Vše má své meze, které je potřeba nalézat s citem, ctít je a respektovat.

27. 12. v 1:32 nastane úplněk v Raku, který začne 26. 12. v 16:15 a skončí 29. 12. v 1:23. Slunce a Luna budou harmonicky podporováni oběma učiteli, Saturnem v Rybách (přesný aspekt se Sluncem 24. 12.) a Jupiterem v Býku (přesný aspekt se Sluncem 27. 12.). Naše duše je vedena a učena a tak vše má svůj důvod. Jeden učitel ji učí zodpovědnosti, aby se nevyhýbala tomu, co je jejím pozemským posláním, proto pociťuje tíhu bytí a druhý jí dává příležitosti, aby poznala lehkost bytí a našla cestu domů. Nevyhýbejme se výzvám a buďme trpěliví, ale nebojme se inovovat a hledat nové možnosti. Chceme-li být spokojení, musí být spokojena naše duše a ukonejšeno naše vnitřní dítě. Hrajme si, tvořme a uvědomujme si, co nás naplňuje. Jsme-li naplnění, vyzařujeme jasnou energii, která oslovuje druhé.

Jupiter v Býku, který je naším hodným učitelem, se na Silvestra v ranních hodinách otočí do přímého směru, abychom pokročili v tvoření krásy, zútulnili si svůj prostor a zabydleli se tam, kam jsme vedeni. Zároveň se v ten samý den Slunce harmonicky propojí s Černou Lunou v Panně, kdy můžeme požádat svoji rodinu o odpuštění za přešlapy, kterými jsme jim kdy ublížili a odpustit si chyby, kterých jsme se kdy dopustili. Naše rodina nese informace rodu, které máme zapsány v krvi. Tou se při zrození spojujeme s kořeny, zkušenostmi rodu, na které navazujeme a získáváme přesně to, co potřebujeme, abychom si mohli odžít a srovnali jsme karmické dluhy. Pochopením a odpuštěním doje k narovnání, očistíme své kořeny a osvobodíme svoji duši od pocitů viny. Tak se připravíme na vstup do nového roku, roku Slunce, aby v příštím roce naše vyzařování bylo čisté, jasné a nezatížené minulostí.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna