Horoskop leden 2024

S novým rokem se přesouváme do roku Slunce, které zviditelní vše, co jsme v uplynulém roku začali nebo do čeho jsme dávali energii.

Rok 2023 byl rokem aktivisty Marse, proto proběhl jako bychom běželi o závod. Nyní, v roce 2024 se nebojme zazářit a ukázat svoji přirozenou tvořivost, své talenty a nadání a také laskavost, vstřícnost a dobrosrdečnost, své božství v srdci, které nás spojuje.

První leden je prvním dnem, kdy se optimista Jupiter v Býku vydá vpřed, po své téměř 4 měsíční retrograditě, a druhý den ho bude následovat Merkur ve Střelci. Vzhlédněme ke světlu a věřme, že časem se zviditelní vše, do čeho dáváme energii, čemu věříme a na co se zaměřujeme, i když to teď není vidět. Pokud opravdu věříme, vychází naše víra ze srdce, které rozjasňuje mysl. Když máme v hlavě jasno, nepochybujeme, soustředíme se na cíl a jdeme za ním, proto nakonec dosáhneme to, čemu věříme.

11. 1. ve 12:57 nastane novoluní v Kozorohu, které začne 10. 1. ve 2:34 a skončí 12. 1. ve 4:02. Buďme pozorní ke svému vnitřnímu dítěti, které nám svým naladěním dává informaci, jak se cítíme. Když máme strach, utišme ho, dejme mu podporu a dodejme sebedůvěru. Pokud je rozmrzelé, nudí se a chce zaměstnat. Čiňme se, hrajme si, ať se raduje. Naše malé dítě zůstává v každém z nás a chce bezpodmínečné přijetí a lásku. Dejme mu ji. Nehledejme, co se nám kdy nedostalo a kdo za to může, ale převezměme zodpovědnost a postarejme se o děťátko v nás. Staráme-li se o sebe, je postaráno o každého.

20. 1. se Slunce, těsně před svým vstupem do znamení Vodnáře v 15:08, spojí s mocným Plutem v Kozorohu, aby se zviditelnilo, jak si stojíme a zda máme pevnou půdu pod nohama. Jsou-li naše základy pevné, žádné otřesy nás nepoloží. S tímto vědomím vstoupí Slunce do znamení Vodnáře a následující den do něj vstoupí mocné Pluto. Vodnář nás učí o svobodě a dává lekce o informačních technologiích. Nenechme se ovládnout ani zastrašit, nestaňme se stroji, které se dají ovládat, ale projevujme své lidství, které nás spojuje. Rovnost, svornost a bratrství jsou silnou lidskou zbraní. Podívejme se s odstupem na prožité události a uvědomme si, jak ovládáme svůj život, zda si dovolujeme být sami sebou anebo sami sebe potlačujeme, abychom se nestali rebely, a necháváme sebou vláčet.

25. 1. v 18:53 nastane úplněk ve Lvu, který začne ráno v 8:37 a skončí 27. 1. ve 20:12, kdy Slunce s Lunou vytvoří neharmonický aspekt na Jupiter v Býku. Když se bojíme, abychom nepřišli o to, co vlastníme, straníme se a budujeme si zlatou klec. I když je klec zlatá, pořád je to klec. Ta nás dlouhodobě šťastnými neudělá. Nezapomínejme na druhé a projevujme své lidství, které nás sbližuje. Sdílíme-li svoji energii ve společnosti, kde se cítíme dobře, otevíráme své srdce a vzájemně se obohacujeme.

27. 1. se Uran, vládnoucí planeta Vodnáře, otočí do přímého směru, aby znovu zatřásl s našimi jistotami a probudil nás. Když máme své jisté, usínáme na vavřínech a zapomínáme se radovat z toho, co máme, protože to, co máme jisté, nás už po čase neuspokojuje. Všímejme si krásy, která nás obklopuje, a poděkujme, že ji můžeme každý den vidět. Hned po uranské otočce se 28. 1. s Uranem harmonicky propojí Merkur v Kozorohu a naše mysl bude osvícena. Dostaneme nový vítr do plachet, který přinese nové myšlenky a nápady, jak a co uspořádat a díky nim dojde k posunu. 30. 1. se s Uranem spojí Mars v Kozorohu, který vyjasní naše kroky. Přijde to jako blesk z čistého nebe, který nám na cestu posvítí, a najednou budeme vědět, co musíme provést, abychom změnili, co už nemůžeme vystát a nezůstávali v tom, co je nevyhovující.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna