Horoskop únor 2024

Únor bude velmi silný měsíc, protože všechny osobní planety, které budou vstupovat do znamení Vodnáře, projdou prověrkou mocného Pluta.

Ten po nás chce, abychom se přiznali, alespoň sami sobě nelhali a „kápli božskou“. Když budeme k sobě pravdiví, můžeme odhalit, co nám brání být ve své přirozenosti, ve které je naše opravdová síla. Pokud si na něco hrajeme a předstíráme, že jsem někým, kým nejsme, zbytečně se vyčerpáváme a ztrácíme svoji sílu.

Jako první bude 5. 2. prověřen Merkur. Ten si vždy poradí, nějak to „okecá“ a najde cestu, jak se z tlaku Pluta vyvléknout, ale nejlepší je mluvit pravdu, pokud chce obstát v křížovém výslechu. 13. 2. vstoupí do Vodnáře Mars, 16. 2. Venuše a vždy následují den dojde k jejich přesnému spojení s Plutem. Mars a Venuše dostanou otázky na tělo, aby byly odhaleny jejich úmysly. Je-li si Mars vědom své vnitřní síly, se kterou dokáže jednat, nepotřebuje bojovat, aby se zviditelnil a vyšel jako vítěz, a je-li láska Venuše čistá, nepotřebuje se prodávat, aby se měla dobře. Jakmile oba postupně opustí Pluto, Mars počká na Venuši a ta mu 22. 2. padne do náruče. Při jejich milostném spojení si vymění energie a předají si lekce o svobodě a zodpovědnosti. Jen láska, která je svobodná, dokáže kvést a rozvíjet se, ale jen ten, kdo je zodpovědný, svobodu nezneužije.

9. 2. ve 23:58 nastane novoluní ve Vodnáři, které začne 8. 2. v 15:00 a skončí 10. 2. ve 14:43, při kterém budou Slunce s Lunou v neharmonickém aspektu na vládce novoluní Urana v Býku. Svoboda je podstatou lidství. Bez ní jsme jako automat, který je naprogramován, poslouchá a jedná tak, aby bylo vše bezpečné, zařazené a strojené. Život je však živý, stále se vyvíjí, něco odchází a přichází, proto se nedá zabezpečit. Nebojme se vykročit ze své bezpečné zóny a ochutnat svobodu. Tak poznáme lehkost bytí a cestou poznáme lidi a jejich životy, které nás osloví, protože nám mají co říct.

19. 2. v 5:13 vstoupí Slunce do Ryb, posledního znamení zvěrokruhu, abychom v tomto období nechali rozpustit minulost, která nám brání posunout se vpřed. Minulost se nedá změnit, proto nám nezbývá nic jiného, než ji přijmout a změnit k ní svůj postoj. Věřme, že nám poskytla velkou službu. Sloužila k našemu poznání, během něhož jsme se učili sebelásce, soucitu a milovat bez podmínek. Dokud nedokážeme opustit to, co nás ničí, způsobujeme si utrpení, které ničí naše zdraví a vztahy.

24. 2. ve 13:30 nastane úplněk v Panně, který začne již ráno ve 2:38 a skončí 26. 2. v 15:30, kdy Slunce s Lunou bude podporovat Jupiter v Býku. Provádějme očistu těla, duše a mysli a pouštějme to, co nás trápí. Uklízejme ve skříních, vyhazujme staré a nepotřebné věci, ať uděláme prostor pro něco nového. Dovolme si brečet, ať vypustíme svoji „emoční nádobu“. Dělejme vše, co nám dělá dobře. Tvořme, co nás baví, hrajme si s tím, co máme rádi. A když se nám nic nechce, nedělejme nic, ležme v posteli a buďme jen tak sami se sebou.

28. 2. se Slunce spojí s Merkurem a Saturnem v Rybách. Nikdo z nás není oběť a nemusíme se obětovat, volba je na nás. Vystupme z pozice oběti. Možná jsme v dobré víře někomu naletěli, dali mu svoji energii a čas, ale to nevypovídá nic špatného o nás, ale naopak o tom, kdo nás podvedl a zneužil naši důvěru. Berme to jako důležitou lekci, při které jsme poznali pravdu, postavili se na vlastní nohy, osamostatnili se, dospěli, naučili se vážit si sebe a důvěřovat si. Právě v náročných situacích, kdy musíme spoléhat na sebe, se učíme tomu, co je v životě důležité a objevujeme své skryté kvality. Poděkujme za ty zkoušky a přestaňme lpět na minulosti. Jsme poučeni a dál to břímě, které nás tíží, nemusíme nést. Pusťme ho.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna