Udělejme si revizi ve své mysli a přehodnoťme své myšlenkové pochody. To bude hlavní téma měsíce dubna.

Hned druhý dubnový den se jako první v tomto roce otočí Merkur a až do 25. 4. bude znamením Berana couvat. Je nutné si udělat revizi a přehodnotit myšlenkové pochody. Vybírejme si ty pokrokové, které nás vedou k růstu, otevírají naši mysl a přináší pozitivní pohled na svět.

Slunce, které bude procházet znamením Berana, se bude postupně propojovat s body, které již v Beranu dlouhodobě operují a vracejí nás do dětství, na začátek, abychom mohli začít nově a jinak. 4. 4. se spojí se Severním Lunárním uzlem (v Beranu od července 2023 do ledna 2025), který nás vede k nalezení harmonie v sobě, abychom mohli tvořit vyvážené vztahy a mír na zemi. 8. 4. se setká s Chironem (v Beranu od dubna 2018 do června 2026), který uzdravuje naše zranění tím, že je znovu otevírá, abychom zjistili, kdo a kým skutečně jsme. Pochopením svá zranění uzdravíme a získáme moudrost a soucit. Kdo je moudrý, netrestá sebe ani druhé za to, co se stalo, ani nepotřebuje stejným způsobem nikoho zraňovat, ale se soucitem pomáhá druhým, aby se uzdravili.

Energie těchto aspektů bude přítomna během novoluní v Beranu, které začne 7. 4. ve 13:25, vyvrcholí 8. 4. ve 20:20 a potrvá do 9. 4. 13:24. Nov bude probíhat v blízkosti lunárních uzlů, proto bude Slunce zatemněno Lunou. Není potřeba se někam hnát, ale poznat svůj cíl, kterým je seberealizace a to je vyjádření našeho srdce, proto cíl i start najdeme ve svém srdci. Nalaďme se sami na sebe a představme si kroky, které můžeme udělat, abychom se dostali tam, kde chceme být. Kdo důvěřuje sám sobě, nachází v sobě sílu a odvahu vydat se vlastní cestu, kterou si utváří svůj život. Nebojme se vydat se za světlem, které je v našem srdci a vždy nám svítí na cestu. Následujeme-li své vlastní světlo, přináší nám to radost, nadšení a spokojenost.

Dne 12. 4. vytvoří Černá Luna v Panně příznivý aspekt s Uranem a 25. 4. s Jupiterem v Býku. Černá Luna odkrývá naše hluboko zakořeněné strachy, které máme zapsané v nevědomí, ze kterého vychází naše instinktivní jednání. Instinkt nás chrání, ale také ubližuje. Když se bojíme udělat chybu, strach nás paralyzuje a odmítáme příležitosti. Když chceme mít vše dokonalé, sami hledáme chyby, za které sebe či druhé kritizujeme a odsuzujeme. Máme-li strach přiznat svůj omyl, nemůžeme nic napravit a snažíme-li se chybu ukrýt, stavíme na chybách, které se časem někde objeví. Jupiter i Uran pozitivně osvítí naše nevědomí, abychom si uvědomili své instinkty, a zviditelní to, co potlačujeme a nechceme si přiznat. Pracovat můžeme s tím, čeho jsme si vědomi. Provádějme hygienu duše, těla i mysli, protože vyzařujeme to, co máme v sobě a co vysíláme, to se nám vrací. Nebojme se chyb, které jsou naším největším zdrojem poznání a růstu. Chyba stejně jako nemoc slouží k očistě.

Dne 19. 4. v 16:00 vstoupí Slunce do Býka, který zpomalí naši aktivitu, abychom si mohli vychutnat první známky toho, co jsme při novoluní v Beranu zaseli. Buďme trpěliví a nechme řádně zakořenit to, co ukazuje své „chmýří“. Užívejme si probouzející se krásu a radujme se z prostého bytí a toho, že jsme. Zútulněme si prostor, který máme, abychom se cítili spokojeně a tvořme s tím, co je nám vlastní. Čerpáme-li z vlastního zdroje, poznáváme svůj božský dar, jehož hodnotu sami neznáme, ale druzí jej ocení.

Dne 21. 4. se Jupiter spojí s Uranem v Býku, kdy Jupiter zesílí uranskou revoluci ve hmotě, o kterou se Uran od roku 2018 snaží a do roku 2025 nedá pokoj. Uran je altruista, který chce srovnat rozdíly a Jupiter k jeho osvětě přidá světlo. Není se čeho bát, protože platí zákon zachování hmoty, takže nic nezmizí. I peníze jsou hmota, a pokud se někde hromadí, vytváří nerovnováhu, která způsobuje kolaps. Konec jedné etapy může přinést začátek nové. Důvěřujme v jejich pozitivní sílu, kterou společně otevřou cestu ke světlu a zaměřme se na své vlastní světlo, energii v nás, která je naší cennou komoditou. Máme-li energii, žijeme, když nám schází, odcházíme. Naše vnitřní světlo, kterým je srdce, je opravdovým zdrojem, zdrojem radosti a spokojenosti. Kdo ve světle tvoří, tomu se dobře daří.

Spojení Jupitera s Uranem bude ovlivňovat úplněk ve Štíru, který nastane 24. 4. v 1:48, ale jeho vliv pocítíme od 23. 4. 17:20 do 26. 4. 3:37. Slunce s Lunou budou v neharmonickém aspektu s Plutem ve Vodnáři (přesný aspekt se Sluncem 21. 4.), který obě světla drží a snaží se je „stáhnout“. Chceme-li z jeho moci vyklouznout, musíme se ztenčit, odevzdat to, co je pomíjivé a svléknout starou masku, abychom objevili to, co je pod ní a je věčné. Ve skutečnosti to, co nás drží ve své moci je strach, nedůvěra a s tím spojené negativní emoce. Nebojme se své vlastní síly a důvěřujme životu, který se projevuje skrze nás. Kdo věří, ví, že Vesmír nám vždy pomáhá a ukazuje cestu, aby nastalo to, co se má stát a došlo k rovnováze. Důvěřujme sami sobě a naciťme se na božské energie, které se v nás projevují a skrze nás zviditelňují a tvoří.

Autorem textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna