Přijměme vše, co nám do života přichází a nechme se tím transformovat. Neperme se s tím, ať nepřijdeme o svoji energii, ale tvořme v souladu s tím, co nás rozvíjí a vede k růstu.

Hned druhý květnový den se mocné Pluto ve Vodnáři otočí a začne se vracet zpět, aby ještě na chvíli, od začátku září do poloviny listopadu, zacouvalo do Kozoroha, kde od roku 2008 vynášelo pravdu o uspořádání společnosti, hierarchických strukturách, vládnoucích vrstvách a finančních systémech, které společnost řídí, ovládají a rozdělují. Můžeme se vracet ke skutečnostem, které se staly a zamyslet se, co k čemu slouží, čím jsme ovládáni, co nás rozděluje a jak je rozvrácená společnost podle hesla rozděl a panuj ovladatelná. S novým poznáním a uvědoměním můžeme změnit staré nefunkční systémy a obrodit společnost. Všichni jsme v podstatě stejní a jsme-li jednotní, jsme mocní. Kdo chce vládnout mocí, o jednotu nestojí.

8. května v 5:21 nastane novoluní v Býku, které začne 6. května ve 23:42 a potrvá do 9. května 1:21. Slunce s Lunou v Býku budou v blízkosti krásné Venuše, rebelského Urana a štědrého Jupitera podporováni přísným Saturnem v Rybách. Ten na nás dohlíží, abychom pustili vše, pro co trpíme, uvolnili se a dívali se očima lásky, protože tak můžeme spatřit krásu, která nás obklopuje. Pokud na něčem lpíme a nechceme to pustit, sami si způsobujeme utrpení. Vše, o co usilujeme, chceme mít a vlastnit, abychom si zvýšili svoji hodnotu, je pomíjivé. To, co je uvnitř nás, je nám vlastní, hodnotnější, než to, co vlastníme, protože to je věčné. Rozvíjejme kvality, které jsou uvnitř nás. Když s nimi porosteme, rozvineme svoji tvořivost, která časem přinese své plody a zvýšíme svoji sebehodnotu a náš život se stane tvořivým a hodnotným. Poděkujme za to, co máme, jídlo, které si každý den můžeme dopřát a prostor, kde můžeme složit hlavu. Jsme-li vděční, naše srdce se raduje a HOJí nedostatek, abychom spatřili opravdovou HOJnost.

20. května v 15:00 vstoupí Slunce do Blíženců, kteří nás propojují, sbírají informace, abychom se dozvěděli něco nového, učí nás komunikovat a navazovat vztahy s blízkým okolím, abychom nalezli spřízněnou duši, někoho, kdo nám bude rozumět. Když se staneme svým nejlepším přítelem, pochopíme druhé, protože všichni jsme v podstatě stejní. Vyjděme ven a užívejme si doteky přírody, hlazení větru, zpěv ptáků a šepot přírody. Příroda je jako mateřská náruč, která nás vyživuje a poskytuje vše, co potřebujeme. Čerpejme energii, kterou nám nezištně dává. I když jsou nám její tajemství skrytá, je přirozená, na nic si nehraje a nic nepředstírá. Vždy nám dokáže moudře poradit, proto vnímejme, co nám říká a všímejme si toho, co se v nás odehrává. Užívejme si hojnost přírody a učme se od ní.

23. května v 15:52 nastane úplněk ve Střelci, který začne dopoledne v 10:24 a potrvá do 25. května 17:36, kdy Slunce s Lunou budou podporováni mocným Plutem ve Vodnáři a Neptunem v Rybách. Nic v životě není náhoda. Všechno, co se děje, má vyšší smysl, který z pozemského světa nemusíme chápat. Přijměme vše, co nám do života přichází a nechme se tím transformovat. Neperme se s tím, ať nepřijdeme o svoji energii, ale tvořme v souladu s tím, co nás rozvíjí a vede k růstu. Vždycky existuje nějaká možnost. Vyberme si z nabízených možností, i když nám přijdou jako nemožné. Vše je možné a až se jednou ohlédneme, uvidíme, co nás pozvedlo na novou úroveň, co jsme nechali za sebou a poděkujeme za to, co nás proměnilo.

Při úplňku Jupiter na konci Býka vytvoří harmonický aspekt s Neptunem v Rybách a otevře nám cestu k Bohu, k bezpodmínečné lásce. Každý máme boží království anebo chceme-li světlo v sobě. Kdo věří, že cesta k Bohu, ke světlu vede přes temnotu duše, hledá poklad, světlo v sobě a nenechá se svést pozlátky, která jsou kolem nás. Kdo důvěřuje sobě, poznává svůj vnitřní svět, otvírá se poznáním skrze své tělo, rozvíjí sebedůvěru a své tvůrčí nadání, aby spatřil zázraky. V nás je boží láska, božské dary a tvůrčí nadání. Přijměme se bez podmínek.

Pod tímto laskavým spojením vstoupí 26. května guru Jupiter na jeden rok do znamení Blíženců, aby rozšířil naše poznatky, informace, komunikaci a přiblížil nás k lidem, bratřím a sestrám, které jsou naší duši blízcí. I když v nás mohou probouzet negativní pocity a emoce, jsou našimi učiteli, protože nás informují a inspirují. Informace je energie, která se nás dotýká, vstupuje do nás a formuje nás. Zvažme, co slyšíme a nechme se utvářet myšlenkami, které nás rozvíjejí a jejich energie nás pozvedá. Na nás záleží, co si vybereme a čemu věříme. Vše má své pro a proti a my se musíme umět zorientovat, vybrat si a nenechat se rozhodit vším, co se říká. Zejména těmi, kteří by nás chtěli natlačit do své formy, předělat k obrazu svému a přesvědčit o své pravdě. Všeobecně uznávaná pravda nemusí být pro nás pravdivá. Třeba tvrzení, že sport je důležitý, je pravdivé, ale pro osobu, která je stále v pohybu, je důležitý odpočinek. Naučme se naslouchat sobě a důvěřujme si. Vše, co nám život přináší, je učební lekcí. Kdo má odvahu studovat život, poznávat a učit se, roste.

Autorkou textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna