Nalezení vnitřních pravd, harmonie a prohloubení vztahu k nám samotným. To budou hlavní červnová témata. 

Třetí červnový den se duchovní učitel Jupiter spojí s mocným Plutem ve Vodnáři, který nám otevře cestu k hluboko ukrytým informacím. V nás je opravdový život, proto skutečnou pravdu nepoznáme tak, že se o ní přesvědčíme, ale tím, že ji "cítíme". I když pravda může bolet, zjistíme-li, že jsme někomu či něčemu věřili, naletěli jsme a máme pocit, že vše bylo špatně a ztrácíme smysl života. Bolest časem přebolí, a když využijeme její transformační sílu, pronikneme ke své přirozenosti, budeme více sami sebou. Neztraťme se v záplavě informací (pocitů a emocí), ale naučme se jim naslouchat. To jsou naše informace, které nás vedou k důvěře v sebe, ke své pravé podstatě a osvobozují od toho, co s námi není v souladu.  

6. června ve 14:37 nastane novoluní v Blížencích, které začne 5. června v 10:34 a potrvá do 7. června 14:41, kdy Slunce s Lunou splynou s Venuší a budou v neharmonickém aspektu na Saturna v Rybách. Informace nás formují a mysl ovládá. Když si myslíme, že něco nejde, nezkusíme to, proto to nejde. Když si myslíme, že to tak musí být, přesvědčujeme se o tom, hledáme důkazy, až tomu uvěříme, a tak to vidíme. Ovládněme svou mysl pomocí dechu, ztišme své myšlenky a zaposlouchejme se do sebe. To, co potřebujeme vědět a znát, je v nás. Tam je pravda. Věřme svému tělu, které má pro nás nejcennější informace. A pokud si nevíme rady, můžeme se zeptat, protože odpověď je blízko a někdo kolem nás ji ví anebo nám něco samo odpoví. Opusťme přesvědčení, že je hloupé se ptát a když nevíme, že jsme hloupí. Všichni se vzájemně učíme. Někdo má možná velké vědomosti, ale také se učí žít.

20. června ve 22:51 vstoupí slunce do Raka, kdy budeme hledat svůj bezpečný prostor, ve kterém můžeme uklidnit svou duši, své psyché. Doma jsme tam, kde se můžeme zregenerovat a dát si péči, kterou potřebujeme, abychom se cítili dobře, protože jde o naše pocity, které nás naplňují. Pečujme o svou psychiku a užívejme si s lidmi, které máme rádi, abychom se vyživili láskou, po které naše duše prahne. V rodině, do které jsme se narodili, máme své kořeny. Tam je naše minulost. Jsou-li naše kořeny nemocné, cítíme se slabí. Vytvořme si bezpečný prostor, kde můžeme uzdravit svou duši a zapustit zdravé kořeny pro svou budoucí rodinu.

22. června ve 3:07 nastane úplněk v Kozorohu, který začne ráno v 1:09 a potrvá do 24. června 5:15, kdy Slunce s Lunou budou v neharmonickém aspektu na Neptuna v Rybách a v příznivém aspektu na Marse v Býku. Dovolme druhým, aby byli sami sebou a postavili se na vlastní nohy. Když o druhé nadměrně pečujeme, omezujeme je a dusíme. Pečujeme-li více, než je zdrávo, ulehčujeme jim život, ale sebe zatěžujeme. Kdo si zvykne na podporu a umetenou cestičku, nenaučí se být samostatný a postavit se na vlastní nohy, ztrácí svou sílu a hledá pomoc. Když narazí a někdo mu ji odmítne dát, urazí se. Druzí nás nebudou více milovat, když o ně budeme více pečovat. Skutečná láska osvobozuje. Umožňuje milovaným, aby byli sami sebou a našli své štěstí. Kdo miluje, nepotřebuje hledat štěstí jinde, protože ví, že štěstí má v sobě.

28. června Černá Luna na konci znamení Panny vytvoří opozici na milosrdného Neptuna v Rybách, kdy dostaneme požehnání, abychom si odpustili chyby, kterých jsme se dopustili. Pocity viny nás svazují a brání nám zdravě žít. Pokud se obviňujeme a necítíme se dostateční, pro nikoho nebudeme dost dobří. Využijme tento aspekt, který přichází na poslední chvíli a očistěme svá negativní přesvědčení o sobě a vnímání vlastní hodnoty, protože 29. června vstoupí Černá Luna na devět měsíců do znamení Vah. Chceme-li zdravý vztah, musíme si zamést před vlastním prahem a získat zdravé sebevědomí. Každý chceme rovnocenného partnera, který nás bude inspirovat a ne někoho, komu budeme muset zvyšovat sebevědomí. Černá Luna ve Vahách nás vyzkouší a ukáže, jak jsme v harmonii, jaký máme vztah sami se sebou a zda máme v rovnováze mužskou a ženskou stránku. V nevyvážených vztazích se jazýčky vah vychýlí a podle toho, jaká slova z našich jazýčků vypustíme, se vztahy upraví a narovnají anebo rozpadnou.

S přechodem Černé Luny do Vah se Saturn v Rybách otočí a do poloviny listopadu nás bude vracet zpět, abychom mohli ukončit, zpracovat a (do)prožít, co se stalo (a s čím už nic nezmůžeme). Smiřme se s tím a nechme to plavat. Věřme, že vším, čím jsme si prošli, jsme se učili rozlišovat mezi „dobrem a zlem“, které jsou ve skutečnosti opačnými póly stejné věci. Přijměme vše, co jsme nemohli změnit a odpusťme si, co jsme změnit nedokázali. Poděkujme za všechny lekce a zkušenosti, díky kterým dokážeme oddělit zrno od plev, rozeznat, co je správné a nastavit si hranice, kterými připravujeme budoucnost nejen svou, ale i dalším generacím. Jsme-li poučeni, už nemusíme opakovat stejné chyby…

Autorkou textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna