V červenci nás Saturn s Marsem nás podpoří, abychom převzali zodpovědnost za sebe a jednali v souladu se svými potřebami.

2. července se milosrdný Neptun v Rybách otočí a začne se vracet, abychom měli čas přijmout minulost a rozpustit vše, co se během jednoho cyklu Neptuna (165 let) stalo. Když to pustíme a přestaneme lpět na věcech, které nás rozdělují, ale ve výsledku jsou jedno, jako jedna mince, která má dvě strany, splyneme v jednotě a budeme celiství. Zklidníme-li se a necháme to plavat, dáme prostor Vesmíru, aby se postaral o to, co není v naší moci, ale my se to mocně snažíme změnit. Vesmír umí zjednat nápravu a nastolit rovnováhu, protože vesmírné zákony jsou všemocné. Odevzdejme se s důvěrou božskému plánu, jímž je radost ze života, kterou si můžeme užívat, když jsme smíření a v jednotě.  

6. července v 0:57 nastane novoluní v Raku, které začne 4. července ve 22:52 a skončí 7. července v 5:56. Slunce s Lunou budou podporováni retrográdním Saturnem v Rybách (přesný aspekt se Sluncem 11. července) a Marsem v Býku (přesný aspekt se Sluncem 26. července). Rodinu, do které jsme se narodili, si naše duše nevybrala náhodou. Byli jsme do ní zrozeni a přivedeni přírodní silou, jejíž zákon je neúprosný. Právě přes rodinu, která nás zná důvěrně, poznáváme své hluboké kořeny, minulost, skryté souvislosti a můžeme nejvíce duchovně růst. Doma získáváme základy svého chování, ale vlastní iniciativou, samostatností a zodpovědností sílíme a dospíváme. Saturn s Marsem nás podpoří, abychom převzali zodpovědnost za sebe a jednali v souladu se svými potřebami. Netlačme na sebe, protože tlakem vytváříme odpor, který se projevuje překážkami a těžkostmi, ale naciťme se na sebe a postavme se za sebe, protože jen my víme, co potřebujeme. Když stojíme sami za sebou, dáváme najevo své hranice, které svým postojem můžeme upravit, svým jednáním vymezit anebo činy překročit. Naše vychování není překážkou, ale na způsobu našeho chování záleží.

21. července ve 12:16 nastane druhý úplněk v Kozorohu, který téměř pro roce a půl předurčí obrat, kdy ve znameních, až do září 2025, dojde nejdříve k novoluní a poté k úplňku. Tento druhý úplněk, první byl 22. června, začne 19. července v 10:14 a skončí 21. července ve 13:43. Slunce v Raku a Luna v opačném znamení v blízkosti Pluta ve Vodnáři budou harmonicky podporováni retrográdním Neptunem v Rybách (přesný aspekt se Sluncem 22. července) a Marsem v Blížencích (přesný aspekt se Sluncem 26. července). Vše, co se nám děje, má počátek v minulosti, protože příčiny a následky mají spojitost, ale právě teď a tady svými rozhodnutími vytváříme počátek, příčinu toho, co bude následovat. Nalaďme se na svou duši, která nám svými náladami dává najevo, co s námi neladí a poskytuje informace, co pro sladění potřebujeme. Pokud se nám někdo snaží mluvit do duše, ale my cítíme, že to s námi není v souladu, nenechme se manipulovat a překročme práh. Vykročíme-li z bezpečí domácí péče, postavíme se na vlastní nohy, objevíme svobodu a posuneme hranice, které nám byly vymezeny. Je-li naše duše v souladu s vesmírným plánem, cítíme se dobře, protože jsme na správném místě a záříme ve své celistvosti.

Druhý den po úplňku, 22. července v 9:45, vstoupí Slunce do Lva za podpory milujícího Neptuna v Rybách a v opozici na mocné Pluto ve Vodnáři. Slunce je ve znamení Lva doma. Zde vládne, cítí se silné, okouzlující, milované a milující, proto je radostné a vřelé. A tak si v tomto období můžeme užívat hojnost slunečních paprsků, vyhřívat se na sluníčku a nabírat jeho energii. Slunce je světlem, které vše ozařuje a oživuje. Bez něho není život možný. Když svítí, příroda vzkvétá a vidíme život v celé jeho kráse. I my máme své Slunce, světlo, ve svém těle. Tím je naše srdce. Když tepe a cítíme jeho hřejivé teplo, vyzařujeme radost, lásku a krásu a naše duše se cítí šťastná a naplněná. Chceme-li zazářit, musíme pozornost z vnějšího světa stáhnout do svého vnitřního, ke svému světlu, rozsvítit jej a ukázat. Nechtějme být jedinou hvězdou, na kterou je zaměřena pozornost, o kterou ego bojuje, ale koncentrujme pozornost ke svému světlu a rozdávejme radost a vřelost. Když budeme probouzet lásku ve svém srdci, budeme milovaní, protože množství lásky, kterou cítíme, záleží na tom, jak je naše srdce otevřené.

26. července začne znamením Berana „couvat“ zraněný léčitel Chiron, abychom měli čas vrátit se ke svým zraněním a poléčit si je. Kdo má vůli a odvahu, hledá lék, který mu pomůže. Když se uzdravujeme, nacházíme soucit, který probouzí lásku, jež je tou správnou medicínou. Začne-li naše srdce zářit a mysl se umoudří, naše tělo se uzdraví. Chiron se 15. srpna harmonicky propojí se Sluncem, které ukáže, jak máme svá zranění vyléčená. Ten, kdo je zdravý, nepotřebuje jiné zraňovat, ale pomáhá druhým, aby objevili svoji sílu a našli to, co jim pomůže se uzdravit a otevřít jejich srdce.

Autorkou textu je astroložka Hanna Lapacho

Poradna