Alergie většinu lidí začnou trápit na jaře, kdy je v ovzduší zvýšené množství pylů. Příčiny je však třeba řešit s předstihem. Ve chvíli, kdy alergie propukne naplno, bývá pozdě.
Někdy se zdá, že problém překyselení je jen otázkou nevhodné stravy. Na jeho vzniku se však podílí mnoho faktorů. Jaké máme zdroje pro obnovu přirozené acidobazické rovnováhy?
Metabolismus je složitý systém mnoha chemických reakcí, které se vzájemně ovlivňují. Bez detailních znalostí může snadno dojít ke zkreslení v jeho pochopení. To se týká i překyselení.
Helicobakterie jsou důležitou součástí mikrobiomu. Jsou mutačně hodně proměnlivé, proto má každý z nás svou unikátní sestavu. Považují se za škodlivé, ale bez nich je život komplikovanější.
Žaludek je velmi výkonným orgánem, jehož hlavní funkcí je zpracování potravy a připravení ke vstřebání. Ne vždy je však jeho funkce optimální. Proč?